Glascoating

CRISTAL CARE®

CRISTAL CARE® behandelingen zijn een perfecte oplossing voor de bescherming van glas

“Schoon glas beter voor mens en milieu”

Door een schone ruit zie je meer, maar daar gaat het voor Glasfiks niet om. Glas wat aangetast is door corrosie of erosie houdt daglicht tegen en warmt sneller op. Het door Glasfiks gebruikte oppervlaktereinigingssysteem CRISTAL CARE beschermt het glas zo goed, dat vuil, weer en wind er nauwelijks vat op krijgt.

Zo houdt je een gebouw en de mensen die er wonen en werken gezond en behoudt het glas zijn energieprestaties. Een recent uitgevoerd onderzoek door TU Eindhoven heeft aangetoond dat daglicht de productiviteit en het welzijn van mensen bevordert. Schoon glas leidt tot meer productiviteit en betere prestaties onder werknemers.

Daarnaast is aangetoond dat beschadigingen en vuil tasten de energieprestaties van het glas aan. Doordat het glas opwarmt, heeft het niet meer de isolerende werking die eraan werd toegeschreven. Daardoor warmt de hele ruimte verder op, raakt het binnenklimaat uit balans en voldoet en gebouw niet meer aan EPS. Gevolg een HOGERE energierekening omdat de airco vaker en sterker moet koelen en extra belasting voor het milieu. Zo kun je op en eenvoudige manier je investering in een Clear Shield behandeling terug verdienen: Hogere productiviteit van mensen, lagere onderhoudskosten, en een lagere energierekening.

Hoe functioneert CRISTAL CARE®?

CLEAR-SHIELD

CRISTAL CARE® gaat met het oppervlak een sterke chemische verbinding aan en wordt zo tot een vast bestanddeel van het glasoppervlak. CRISTAL CARE® volgt de contouren van het glas en is kleiner dan een micron dun. Belangrijk is dat CRISTAL CARE® zich alleen met glas of glasachtige oppervlakken verbindt. Met andere oppervlakken gaat CRISTAL CARE® geen verbinding aan en kan hiervan met warm water worden afgewassen.

Het teflonachtige CRISTAL CARE® zorgt ervoor dat:

 • Het aanhechten van vuil en kalk verhindert wordt
 • De schadelijke invloed van mileuvervuilingen tegengegaan
 • De coating vuil- en waterafstotend is

CRISTAL CARE® zorgt hierdoor voor een geweldige bescherming!

Deze bescherming houdt zo langdurig, dat het behandelde glas als gevolg daarvan zeer gemakkelijk is te onderhouden en beduidend eenvoudiger te reinigen.

Wanneer kan CRISTAL CARE® gebruikt worden?

CRISTAL CARE® kent vele toepassingen en is DE norm met betrekking tot glasbescherming. Het wordt bij de productie gebruikt in de werkplaats van de leverancier als preventieve bescherming. Het kan ook toegepast worden op gebruikt glas en ook daarna als het glas zelfs aangetast kan zijn door cementzuur, kalkafzetting of in geval van jachten zoutaanslag, heeft CRISTAL CARE® zijn waarde bewezen.

Glasfiks Zierikzee is officieel distributeur van CRISTAL CARE®

Meer informatie ? Klik hier voor TOEPASSINGEN of vul onderstaand contactformulier in en wij nemen binnen 48 uur contact met u op om u geheel vrijblijvend verder te informeren.

Glasfiks beschikt ook over diverse glascoatings onder eigen label.

Meer informatie?

  Naam

  E-mailadres

  Telefoon

  Vraag/Opmerking

  Neem onderstaande over

  captcha